Gondolkodott már azon, hogy létezik olyan munkahely…

Ami teret enged a saját ötleteinek és kreativitásának?

Ahol kötetlen munkaidővel dolgozhat?

Ahol nincs felettese?

Ahol a saját álmait valósíthatja meg?

Mi tudjuk, hogy létezik. Ez a munkahely pedig nem más, mint az Ön saját vállalkozása. A 40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz! projekt azért jött létre, hogy ennek a saját vállalkozásnak az elindulásához nyújtson Önnek segítséget.

Jól hangzik, igaz? A projektben való részvételnek viszont vannak bizonyos feltételei, és az induló vállalkozásokra vonatkozóan is van néhány kitétel, amelyeknek meg kell felelni.

Amennyiben kíváncsi a részletekre, olvasson tovább és tudjon meg többet!

A projektről

A 40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz! projekt a Diaspora Start Up kiírás keretein belül valósul meg és azokat a Magyarországon élő és magyarországi lakcímmel rendelkező román állampolgárokat célozza meg, akik Romániában terveznek vállalkozást indítani.

A program a résztvevők számára egyrészt szakmai fejlődési lehetőséget nyújt egy online vállalkozásfejlesztési tanfolyam formájában, másrészt pedig anyagi támogatást, ugyanis a kiválasztott üzleti tervek akár 40 000 euró értékű vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

A projekt kezdeményezői a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) és a LAM Alapítvány. Mindkét szervezet korábban már számos vállalkozásfejlesztési programot bonyolított le sikeresen. A megvalósulásához szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió és  Románia kormánya biztosítja.

Kik vagyunk mi?

ROVE

A Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE) egy 2005-ben alakult Bihar megyei non-profit egyesület amely a helyi erőforrások minél hatékonyabb kiaknázását és a gazdasági fejlődés elősegítését tűzte ki elsődleges céljául. Ennek érdekében az elmúlt 16 évben számos vállalkozásfejlesztési projektet valósított meg, amelyben a résztvevők szakmai és anyagi támogatást egyaránt kaphattak.

További részletekért látogassa meg a ROVE weboldalát.

LAM Alapítvány

A LAM egy mezőgazdászokat, valamint kis- és középvállalkozásokat támogató erdélyi alapítvány, amelynek tevékenysége három meghatározó pillérre épül: felnőttképzés, szaktanácsadás és pályázatírás. A 25 éves múlttal rendelkező szervezet eddig közel 10 000 embernek nyújtott szakmai segítséget. Az alapítvány 2005-ben létrehozta a LAM Mikrohitel részvénytársaságot, amely erdélyi gazdák és vállalkozók számára biztosít forrásszerzési lehetőséget.

További részletekért látogassa meg a LAM Alapítvány weboldalát.

Hírek

ZÁRÓKONFERENCIA

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a “40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz” projekt hivatalos zárókonferenciájára. Az esemény alkalmával a program eredményeinek bemutatása mellett lehetőség lesz a projekt keretében létrehozott vállalkozások közül néhány sikertörténet meghallgatására is. PROGRAM 14:00-14:10 Köszöntő – Klárik Attila, LAM Alapítvány 14:10-14:20 A program eredményeinek bemutatása – Nagy Tímea-Zita, ROVE 14:20-14:50 A vállalkozások bemutatkozása…

Tovább...

ÉR HANGJA TV

Az Ér Hangja online televízió közölt részletes riportot a 40 000 ok, hogy Romániában vállalkozz! projekt hivatalos nyitókonferenciájáról, amelyet február 16-án tartottak Nagyváradon, a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén. 

Tovább...