DESCRIERE

Proiectul Diaspora Start Up în cadrul programului POCU, care a obţinut punctajul maxim, se adresează acelor cetăţeni români, care trăiesc în Ungaria şi vor să demareze o afacere în România. Programul este accesibil acelora, care înante de înscriere au trăit cel puţin 12 luni în Ungaria, respectiv domiciliul/reşedinţa din România se află într-una din localităţile regiunii de dezvoltare Nord-vest sau Centrală. Despre celelalte condiţii de înscriere puteţi citi AICI.

Programul oferă participanţilor suport profesional pe de o parte, iar pe de altă parte sprijin financiar. Suportul profesional se realizează în primă fază printr-o platformă online de e-learning, unde vor fi prelucrate subiecte ce pot fi utile pentru antreprennorii începători. Despre cursul de formare puteţi citi detaliat AICI.

Cei înscrişi la cursul de formare devin membri ai unei reţele de sprijin, în cadrul căreia diverse organizaţii, instituţii, întreprinderi le oferă informaţii şi consultanţă. La încheierea cursului, fiecare participant îşi poate planifica propria afacere, apoi un juriu de specialitate va alege cele mai promiţătoare 32 de planuri de afaceri. Câştigătorii vor obţine o finanţare nerambursabilă de maxim 40.000 de euro.

Suportul profesional nu se realizează doar prin platforma e-learning. Cei care au elaborat planurile de afaceri alese, vor participa la un program de mentoring, unde vor primi idei concrete şi consultanţă pentru implementarea planului de afaceri. Astfel proiectul nu se rezumă la asigurarea finanţării necesare, ci asigură suport profesional permanent pentru afacere în etapa de demarare şi perioada de sustenabilitate.